Робота з батьками Консультація “Вплив пісочної терапії на гармонійний розвиток дитини

 


КОНСУЛЬТАЦІЯ ДЛЯ БАТЬКІВ

 «Вплив пісочної терапії на гармонійний розвиток дитини» 

Гра з піском - одна з форм природної діяльності дітей. Вона приносить задоволення дітям. Це незвичайна техніка, завдяки якій дитина будує власний світ в мініатюрі з піску і невеликих фігурок.При цьому дитина виражає на піску те, що спонтанно виникає у неї в свідомості 

 Створюючи сама свій світ на піску, дитина відчуває себе чарівником, вона не боїться щось міняти, ламати старе або будувати нове. У роботі з піском все простіше: якщо зробив щось не так, проведи долонькою по піску і почни спочатку.

 Пісочні ігри не лише цікаві але і корисні. Гра з піском ефективна в роботі з дошкільниками із затримкою психічного розвитку, для дітей із порушенням мовлення. Перенесення традиційних педагогічних занять в пісочницю дає більш виховний і освітній ефект, ніж стандартні форми навчання:

  розвивається дрібна моторика пальців рук при маніпуляціях з дрібними предметами, фігурами, піском. 

 розвивається творчість, фантазія, коли дитина придумує цілий світ на піску

  розвивається мовлення, бо часто гра супроводжується коментарями, історіями, діалогами. 

 розвиваються комунікативні і соціальні навички,коли дитина грає не одна, вона взаємодіє з партнерами по грі. 

  розвивається емоційна сфера, бо у грі знаходять втілення ситуації, що хвилюють дитину, розвиваються психічні процеси : сприймання, увага, пам’ять, мислення.

 Саме тому ми пропонуємо Вам, шановні батьки, зробити мініпісочницю вдома, або грати з дитиною в пісочниці на вулиці в теплу пору року.

Комментарии